Om oss

Iyengar yoga

i Follo

-kvalitet og yogaglede


Follo Yogasenter SA


Etablert april 2016

Vi er et samarbeid av erfarne, internasjonalt sertifiserte Iyengar yogalærere som har hatt kurs i Follo og omegn siden 2008. Vårt fokus er å tilby yogaundervisning av høy kvalitet og tilby unike yogaoppleveser.  Grunnen til at vi ønsker å formidle yoga  er basert på våre ergaringer med yoga som et fantastisk verktøy til helse, livsglede og utvikling som menneske.

 

Det finnes et tilbud som passer både for deg som er helt ny i yoga og deg som har flere års erfaring. Vi har også fordypningstimer og workshops i helger og ferier for deg som vil ha en lengre økt iblant og fordype din yogapraksis.

 

Iyengar Yoga

Yogaformen er grunnlagt av BKS Iyengar og er en av de største internasjonale yogastiler. Yogaformen har fokus  på detaljer i yogaundervisningen, som gir riktig og trygg yogapraksis. Fokuset rettes dermed mot kroppsbevisstheten og erfaringen i øyeblikket og stillingenes umiddelbare virkning på egen kropp.

 

Du får en grundig opplæring i yoga tilpasset din fysikk om du deltar på klasser i Iyengar yoga og vil oppleve at yogalæreren  tilbyr individuell justering og korrigering ved behov.  Yogaformen er tilpasset vestlige forhold og det benyttet hjelpemidler som klosser, belter, blokker og bolster for å gjøre yogastillingene tilgjengelig for alle som deltar. Iyengar yoga passer for de fleste og du trenger ikke være fleksibel og/eller godt trent for å delta. Timene inkluderer alle typer asanas og vi går systematisk gjennom stående, sittende og liggende stillinger med spesielt fokus på å åpne opp skuldre, bryst og hofter og strekke ryggraden. Timene bygger gradvis opp intensiteten underveis, og det er alltid avspenning som avslutning på timen. Det er forskjellig nivå på undervisningen ut ifra deltakernes yogaerfaring. Foroverbøyde og bakoverbøyde stillinger, vridninger og oppned stillinger blir gradvis inkludert i undervisningen.  For å kunne undervise i Iyengar yoga må yogalærer ha lang egenerfaring med yoga og gjennomføre en 3-årig yogalærerutdanning med påfølgende bestått eksamen/sertifisering. Sertisiseringen regnes blandt de aller grundigste som finnes og først når internasjonal eksamen er fullført kan yogalæreren kalle seg Iyengar yogalærer. I Follo Yogasenter tilbyr vi kun yogaklasser med sertifiserte Iyengar Yogalærere.

 

Kontakt oss:

Gamleveien 2B, 1434 ÅS

FOLLOW US:

Telefon:

Charlotte + 47 412 87 443

Gwyneth  + 47 466 32 302